نما سازی ساختمان
اسلاید 1: نما سازی ساختمان موارد زیر را میتوان بعنوان دلایل واهداف اصلی نما سازی در ساختمانها نام برد: -1زیبا و دلپذیر شدن جلوه ظاهری و بیرونی ساختمان و در نهایت دورنما و منظره (View) مناسب و قابل قبولِ شهر یا محلی كه ساختمان در آن واقع شدهاست. -2كاهش اتلاف انرژی در تمام فصول سال؛ چراكه نما در ساختمان نقش یك عایق حرارتی و برودتی را بازی میكند، كه هم از هدر روی انرژی تولیدی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ساختمان ممانعت میكند و هم میتواند بر حسب جنس، رنگ و میزان سطحی كه دارد، باعث دفع و انعكاس گرما در فصل تابستان خصوصاً در مناطق گرمسیری شود، وعكس همین عملكرد را در فصل زمستان برای جذب انرژی خورشیدی و گرم شدن ساختمانها درمناطق سرد سیری ایفا نماید.
اسلاید 2: -3نمای ساختمان بعنوان عایق صوتی ایدهال و مناسب؛ كاملاً واضح و روشن است كه نمای ساختمان نقش بسیار مهمیدر كاهش ورود میزان آلودگی های صوتی و صداهای آزاردهنده محیط بیرون به فضای داخلی ساختمانهای اداری و مسكونی و ... است. كه این مساله در ابر شهرهای با آلودگی های بالای صوتی بیشتر نمود پیدا میكند. در ساخت و سازهای عصر حاضر، این عایقكاری صوتی با استفاده از نماهای شیشهای و با بكار گیری شیشه های چند لایه كه مابین آنها با گازهایی مثل آرگون پرشده یا خلاء میباشد، به نتایج بهتری (هم بهرهگیری از نور بیرون برای تامین روشنایی داخل ساختمان و هم ممانعت از ورود صداهای ناهنجار بهداخل) با بازده بالاتری رسیدهاست. نماهای با جنس سنگ، بتن و آجر نیز عایقهای خوبی از نظر صوتی هستند. -4كمك به افزایش دوام و پایداری ساختمانها در برابر شرایط نا مساعد جوی و محیطی (زلزله، باد، باران اسیدی و رطوبتهای خورنده، یخبندان، گازهای اسیدی موجود در هوای آلوده شهرهای بزرگ، پرتوهای مضر خورشید مثل اشعه ماورائ بنفش، گرد و خاكها و دوده های حاوی مواد شیمیایی) و در نتیجه افزایش عمر مفید ساختمان.
اسلاید 3: :عوامل موثر در نما سازی ساختمانهای مدرن -نحوه و میزان دسترسی سازندگان و مالكان ساختمانها به مصالح ساختمانی. -نوع و شیوه اجرایی كه در احداث ساختمان بكار گرفته میشود. -نوع كاربری ساختمان یا فضای مورد نظر (اداری ، مسكونی ، آموزشی و .(... -شرایط و وضعیت محل یا منطقه احداث ساختمان(آب و هوا، میزان رطوبت، زمین شناختی و .(... -مسایل اقتصادی از نظر میزان بودجه و اعتبار اختصاص یافته برای احداث سازه مورد نظر (در پروژه های دولتی) و میزان توان مالی افراد در ساخت منازل شخصی. -رعایت اصول زیبایی شهری یا روستایی و مد نظر قرار دادن هماهنگی ظاهری و نمایی ساختمان با سازه و ساختمانهای مجاور. -جهت وزش بادهای زمستانی و نیز جهت و نحوه تابش آفتاب بر سطح نما. -و درنهایت گسترش علم و فناوری ارتباطات، برای بهره گیری از وسایل وتجهیزات مدرن و مصالح نوین و نیز ایده گرفتن از نماسازی سایر كشورهای دارای سبكهای خاص و پیشرفته در معماری ساختمان، البته متناسب با شرایط محیطی و اقلیمیمنطقه مشابه در كشور.
اسلاید 4: عناصر پراهمیت درنماورودی یكی از عناصر حایز اهمیت نما در ساختمان است كه محل و اهمیت طراحی آن به شكل مستقیم نمایانگر نقش و عملكرد ساختمان است. در ورودی نشانه گذر از فضای عمومی خارجی به فضای خصوصی داخلی و یكی از مهم ترین عناصری است كه میتوان به عنوان نشانه ساختمان از آن نام برد. از آنجا كه طبقه همكف ساختمان قسمت اتصال به زمین یا كف پیاده رو است، به صورت قابل توجهی در معرض دید قرار میگیرد. طبقه همكف اهمیت ویژه ای در زندگی شهری دارد، به این علت كه عابران پیاده این قسمت را بهطور مستقیم میبینند.
اسلاید 5: تراسها چشم اندازهای جدیدی نسبت به فضاهای بیرون برای ساختمان فراهم میآورند. بالكنها نباید حالت موقت و ناپایداری كه در بیننده تصور بهراحتی جدا شدن از بدنه ساختمان القا شود را داشته باشند.لبه بام حد و مرز ساختمان و آسمان است و از نظر بصری بام انتهای نماست. بام پوستهای است كه بر سر ساختمان قرار دارد. صورت ظاهر ساختمان و آنچه كه در برابر دید عموم قرار دارد، در واقع پر اهمیت ترین قسمت ساختمان در برابر عابران و سایر افراد غیر استفاده كننده از ساختمان است. همانطور كه عنوان شد نمای ساختمانها، نمای شهری را ایجاد می كند، اما بهدلیل ضعف قوانین موظف كننده طراح و سازنده در این ارتباط، نمای ساختمان در كمترین اهمیت قرار گرفته است.
اسلاید 6: نمای سنگی یکی از پوشش های مناسب در ساختمان که استفاده ازآن روز به روز بیشتر می شود، سنگ است لذا متخصصین امر ساخت وساز دلایل مناسب بودن سنگ را در نمای ساختمان در چند مورد خلاصه کرده اند که عبارتند از : -1عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار -2مقاومت در برابر رطوبت -3تنوع در رنگ و جنس -4اجرای سریع و آسان و تمیز -5عایق حرارت و بی نیاز از زیر سازی -6قابلیت اجرا بر روی کلیه سطوح -7قابلیت ترمیم آسان -8انعطاف پذیری و قابلیت فرم پذیری مناسب بر روی کلیه سطوح -9ایده ال برای دکوراسیون نمای داخل و خارج ساختمان ها ، مغازه ها ،کافی شاپ ها و رستوران ها .
اسلاید 7: -10فراوانی و در دسترس بودن -11امکان به وجود آوردن شکل های مورد نظر (دستی و ماشینی( -12عمر زیاد (در صورت استفاده مناسب( -13هزینه حفظ و نگهداری نسبتاً کم آننمای سنگیبرای نماهای سنگی از انواع سنگهای پلاک با رنگهای مختلف و اندازه های مختلف استفاده می نمایند مانند سنگ تراورتن – باغ ابریشم – مرمر و یا انواع سنگهای قیچی که دارای سطح ناصافی بوده ودر محل هائی که از لحاظ معماری احتیاج به قدری خشونت در سطح نما میباشد مورد استفاده قرار می گیرد . در سطح بعضی از سنگهای نما خلل و فرجی موجود است که این سوراخ ها برای نصب بسیار مناسب هستند زیرا ملات ماسه و سیمان پشت سنگ بداخل این سوراخ ها نفوذ نموده وماله جداشدن آن از نما می گردد از جمله این سنگها می توان انواع سنگ های تراورتن نام برد . بعضی از سنگها مانند سنگهای باغ ابریشم ویا مرمر یا مرمریت ویا انواع سنگهای چینی دارای سطحی صیقلی بوده وبا توجه به اینکه سنگ خاصیت مکندگی چندانی ندارد به خوبی به نما نمی چسبد و ممکن اسن بعد از مدتی از نما جدا شده و سقوط نماید برای جلوگیری از این کار باید از پشت آنها را بوسیله میله های مخصوصی که به آن اصطلاحاً اسکوب می گویند یه دیوار محکم نمود اسکوب انواع مختلفی دارد.
اسلاید 8:
اسلاید 9: نمای گرانیتگرانيت از جمله سنگهائي است كه داراي خواص مفيد و منحصر به فرد است. اين خصائص به دليل طي كردن پروسه خاص و پيچيده در زمان تشكيل اين سنگ ایجاد شده و به همین دلیل گرانيت در مصالح سنگي امروزي مورد توجه بسيار قرار گرفته است. سنگ گرانيت داراي مقاومت و سختي زيادی است و در رویاروئي با عوامل طبيعي (زلزله، آتش سوزي و ...) مقاومت بسیاری دارد این سنگ تنوع زیادی در رنگ دارد كه مي توان با توجه به فرم و موقعيت نماي ساختماني، رنگ آن را انتخاب کرد.
اسلاید 10: اين سنگ ها داراي زيبائي چشم نوازي هستند و به كاربردن آنها در نماي ساختمان، باعث ایجاد زیبایی بصری در نما می شود. اما نكته مهم و قابل توجه درباره گرانیت، اين است كه اين سنگ ها داراي خاصيت راديو اكتيو هستند. طبق تحقيقات اخير، اين سنگ در محيط هاي داراي تشعشع هاي ايكس، گاما، ميدانهاي مغناطيسي قوي و مواد شيميائي قوي به صورت پریودیک دوره ای از خود امواج راديو اكتيو ساتع می کند که باعث آلودگي های خاص و بيماري هاي سرطاني مي شود، به همين علت، اصولا بهتر است از سنگ هاي گرانيت در نماي داخلي ساختمان استفاده نشود؛ بلکه این سنگ، در نماي بيروني و برای فرش كردن سطوحي كه رفت و آمد در آن زياد است مناسب است.نمای مرمریت سنگ هاي مرمريت نيز بيشتر در فضاي داخلي ساختمانهاي مسكوني استفاده مي شود. يكنواختي در سنگ هاي مرمريت از اهميت بالائي برخوردار است و هرچقدر سنگ ساده تر باشد، قيمت آن بالاتر است. مرمريتي كه براي فضاي داخلي منزل مورد استفاده قرار مي گيرد با سنگ هائي كه براي نماي خارجي استفاده مي شود متفاوت است.
اسلاید 11: نمای تراورتنسنگ هاي تراورتن به دليل حفره هائي كه در آنها مشاهده مي شود ممكن است يك نوع سنگ كم مقاومت بنظر برسند؛ در حالي كه اينطور نيست و سنگ تراورتن يكي از بادوام ترين سنگ ها براي نماي داخلي و خارجي ساختمانها محسوب ميشود. حداقل عمر سنگهاي آهكي مانند مرمريت و تراورتن، 30 سال است و علاوه براين، با صيقل دادن این نوع سنگها، امكان تغيير و تميز شدن نماي آن پس از چند سال كاركرد فراهم ميشود، در حالي كه انجام اين كار براي سنگهاي مصنوعي مانند كاشي و سراميك امكان پذير نيست.
اسلاید 12:
اسلاید 13: نمای آجریبرای نمای آجری باید از آجری که برای نماسازی تهیه می شود استفاده نموداین آجر ها به رنگهای بهی - قرمز - ابلق در بازار یافت می شود . برای نماهای آجری بهتر است آجرها را قبل از مصرف تیشه داری نمود منظور از تیشه داری این است که اضلاع آجررا به وسیله تیشه یا ماشینهای تراش مخصوصی کاملاً گونیا می نمائیم
اسلاید 14: آجر ها باید در تمام رگها با ریسمان و شاقول چیده شود . در موقع دوغاب دادن روی دیوار باید کاملا توجه نمود که دوغاب به قسمت نما ریخته نشود زیرا در اینصورت منظره ناخوشایندی بآن خواهد داد . ویا بطور کلی از ریختن دوغاب در نماسازی آجری باید صرف نظر گردد.
اسلاید 15: نمای سیمانینمای سیمانی نیز انواع مختلفی دارد از قبیل تخته ماله – تگرگی – چکشی – سیمان شسته و غیره ... که هر کدام با دانه های ماسه مختلف رنگی در محل ساخته میشود .چنانچه سطح ها ی بزرگ باسیمان تخته ماله اندوده گردد بواسطه نشست های ساختمان ترک های موئی در آن ایجاد میشود در موقع سیمان کاری ابتدا زیر کار را با سیمان معمولی و ماسه می پوشانند و به آن آستر می گویند قبل از آستر کردن باید تمام سطح دیوار شمشه گیری شود . آنگاه باید بین شمشه ها را با ملات ماسه و سیمان پر نمود .
اسلاید 16: نمای سیمان بریسیمان بری در نما یکی از روش های نما کاری محسوب میشود.در این روش میتوان انواع نقوش را از ساده ترین نقش ها تا پیچیده ترین طرح ها متناسب با انواع مدل های اسلیمی یا رومی یا سنتی ایرانی و ... را روی سیمان در نمای انواع ساختمان ها ایجاد کرد.سیمانبری به انواع اسم های نمای رومی و یا نمای سیمانی و یا نمای اسلیمی ایرانی شناخته میشود.
اسلاید 17:
اسلاید 18: نمای چوبیپروفیل های ترمو چوب برای استفاده در نمای بیرونی ساختمان در انواع گونه های چوب کاج، نوئل، ون و ایروکو عرضه می شوند. پوششی از واکس با پایه آبی، لاک الکل، رنگ یا روغن برای محافظت در مقابل اشعه ماورای بنفش خورشید توصیه می گردد که این امر عدم نیاز به نگهداری را برای مدت طولانی تضمین می نماید.
اسلاید 19: یکی از مهم ترین قابلیت های وود پلاست در نمای ساختمان، علاوه بر زیبایی بی نظیر چوبی و همچنین استفاده منفرد و یا ترکیبی آن با انواع کامپوزیت ها، سنگ های نما، شیشه و ... ، نصب سریع آن با استفاده از ایجاد شبکه های زیرساز پروفیلی می باشد که این عامل علاوه بر محکم بودن آن این مزیت را نسبت به دیگر اقلام نما دارد که هیچ گونه پرچ یا میخ کاری بر روی محصول ایجاد نمی شود.
اسلاید 20:
اسلاید 21: نمای شیشهایبر اساس شواهد تاریخی، در قرن ششم میلادی برای نخستین بار در كلیسایی در قسطنطنیه از شیشه بعنوان یك مصالح ساختمانی استفاده شد. قصر كریستال لندن اولین ساختمان شیشهای بود كه در سال 1851 احداث شد. البته در ابتدای امر استفاده از شیشه در كارهای ساختمانی با استقبال چندانی ربرو نشد، ولی با گذر زمان و با پیشرفتهای چشمگیری كه در كار تولید انواع شیشه ها، از جمله شیشه های نشكن، دو یا چند جداره عایق صدا و حرارت، شیشه های رفلكسی و ... بوجود آمد، هر روز به میزان استفاده از اقسام مختلف شیشه بعنوان یك مصالح ساختمانی بسیار زیبا، عایق و در عین حال با صرفه اقتصادی افزوده میشود.
اسلاید 22:
اسلاید 23: علاوه بر مزایای فوق یكی دیگر از محاسن عمده استفاده از شیشه در ساختمان، فراهم شدن امكان دید وسیع و روشنایی كافی برای ساكنان است كه در صورت استفاده از انواع خاص آن این دید میتواند فقط از داخل به خارج باشد و نوری هم كه وارد فضای داخل میشود، عاری از هر گونه اشعه مضر خورشید باشد، چراكه تقریباً تمام اشعه های زیان آور آفتاب در برخورد با سطح شیشه ها، بازتاب پیدا كرده و نوری كه از شیشه عبور میكند، هیچگونه ضرری برای اشخاص یا اشیائ منزل ندارد.
اسلاید 24: نمای كامپوزيتبراي پوشش نماي بيروني ويا دکوراسيون داخلي ساختمان هابه صورت ديواره،پارتيشن وسقف کاذب کاربردفراواني دارداين ورق هامتشکل ازدولايه ورق آلومينيومي درپوسته هاي بيروني ويک لايه ازموادپلي اتيلن وياموادنسوزکاني دروسط ميباشد . ورقهاي کامپوزيت باتوجه به ضخامت،نوع آلياژآلومينيومي لايه ها،نوع رنگ بکاررفته درپوسته بيروني ونوع موادبکاررفته درلايه مياني تنوع وسيعي رابه ورقهاي مذکورميدهد که هرکدام ازانواع آن کيفيت وکاربردمعيني را دارا ميباشدازاين روجابه جايي کاربردآن ها زيان هاي فاحشي رابوجودمي آورد.
اسلاید 25: مقایسه جنسیت کامپوزیت باسنگ سیمان ورنگ وشیشه گونهاي از این محصولات آلومینیومی با پوشش رزین فلورو كربن (Fluorocarbon)به علت مقاومت بالا در مقابل اشعههای مفید آفتاب، بارانهای اسیدی و عدم جذب گرد و غبار معلق در هوا (به علت عدم جریان الكتریسیته در آن) راهحل مناسبی جهت مقابله با شرایط محیطی ناسازگار است. در مقابل به عنوان مثال سنگ معدنی مانند اكثر سنگهای گرانیتی در مقابل اشعه و بارانهای اسیدی جلا و صیقلی بودن خود را از دست ميدهند. سیمان و رنگ به سرعت كثیف ميشوند و شیشه نیز کدر شده و به مرور زمان رسوب آب باران روی آن باقی ميماند. هزینههای نگهداری از ساختمانهایی که نمایی آلومینیومی دارند تا 70درصد کاهش یافته و در ضمن استفاده از بهترین کیفیت برخوردار خواهند بود.علاوه بر مقوله مقاومت در برابر شرایط محیطی ناسازگار، چند تحقیق دانشجویی هم برای پاکسازي احتمالی این ورقها موجود است که ميتواند به عنوان راهحل آخر
اسلاید 26: قابلیت های نمای کامپوزیتسبکي وزن خواص آکوستيک شکل پذيري تنوع رنگ مقاومت دربرابرآتش سوزي عملکردغيريکپارچه درزلزله امکان آب بندي نما بي نيازي به شستشو قابليت تعويض پانلها عایق صوت وحرکتصرفه اقتصادیدوامتنوع طرح جرم پذیری سرعت اجرا وزن تنوع رنگآتش سوزی
اسلاید 27: نمای گچیمتداولترین نماهای مورد استفاده در ایران همان است که در صفحات پیش تو ضیح داده شده که عبارت است از نمای آجری – سنگی – آجری ولی در بعضی مواقع از ساختمانها از نمای گچی نیز استفاده می نمایند که بوسیله گچبری و سر ستون سازی شکل زیبائی به نما می دهند با توجه به اینکه گچ از مصالح است که در مقابل آب مقاومت نمی نمایید باید توجه نمود که برای نما سازی از گچ مخصوص که در مقابل آب مقاوم باشد استفاده نمایند .
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.